Safe4Cycle2 - bemutatkozik a projekt

Korábbi sikeres programunk folytatásaként újabb fejlesztésekbe kezdünk az Erasmus+ program keretében. A korábbi osztrák és holland partnerek helyére egy szlovén és egy angol szervezet lépett, a romániai partner pedig változatlan maradt. A Safe4Cycle2 projektben fő célunk a korábban kidolgozott oktatási anyag digitális platformokra helyezése.

A Marosszéki Közösségi Alapítvány mellett a Bikeability Trust (Egyesült Királyság) és a Mariborska kolesarska mreža (Szlovénia) lesznek partnereink a 30 hónapos projektben, melynek három fő célja a következő:

  • Interaktív kerékpáros oktatóvideók készítése
  • A Safe4Cycle munkafüzetből (hazánkban: BringaAkadémia munkafüzet) digitális oktatási eszköz létrehozása
  • Egy új, blended típusú (azaz a jelenléti képzést és az e-learninget vegyítő) 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés létrehozása

A célok eléréséhez a nyertes pályázat 283 000 eurót biztosít a partnerek számára, amelyet részben a jó gyakorlatok, illetve a partnerországokban a kerékpáros oktatás (és általában a kerékpározás) körülményeinek megismerésére (tanulmányutak és projekttalálkozók során ismerkedünk a projektpartnerek szakmai programjaival, azok finanszírozási környezetével, partnerszervezeteik tevékenységével, a kerékpáros infrastruktúrával, stb.), részben pedig a három fő produktum előállítására (szakmai munka) fordítunk.

Honlapunkon és Facebook-oldalunkon folyamatosan beszámolunk a projekt előrehaladásáról, és lehetőségeinkhez mérten a projektpartnerek egyéb tevékenységéről is.